





## TENTATIVE AGENDA Workshop on Sustainable Municipal Solid Waste Management within the Circular Economy Concept Date/Time: 25-26 April 2024 Venue: Bangkok and Saraburi Province, Thailand

## <u>Program - Day 1 (</u>25 April 2024) Venue: Ballroom c, The Maruay Garden Hotel, Bangkok

Time (GMT+7)	Event	Speakers
08.30 – 09.00 hrs.	Room opens for participants. Visit exhibition	
09.00 – 09.30 hr.	Opening Session & Group photo	
	Remarks:	<b>Dr. Chutima Eamchotchawalit,</b> Governor of Thailand Institute of Scientific and Technological Research (TISTR)
		Dr. Janpen Meka-apiruk, Inspector General, Ministry of Higher Education, Science, Research and Innovation (MHESI) Dr. Preeti Soni,
		Head of the APCTT
09.30 – 10.00 hrs. 30 mins	<b>Keynote Speaker:</b> Municipal Solid Waste Management and Circular Economy in Thailand	Mr. Pornphrom Vikitsreth (TBC) Chief Sustainability Officer of Bangkok
10.00 – 11.00 hrs. 60 mins	Speaker 1 Case Study of Municipal Solid Waste Management according to Circular Economy Speaker 2 Case Study of Municipal Solid Waste Management according to Circular Economy Speaker 3 Case Study of Municipal Solid Waste Management according to Circular Economy	International Speaker: Dr. Renat Shakirov, Deputy Director for Scientific Work of V.I. Il'ichev Pacific Oceanological Institute, Russian Federation (In-person) Topic: "Gas Geochemistry and Geoecology of the Municipal Solid Waste Landfill in Vladivostok City, Japan Sea Coastal Zone" International Speaker: Dr. Mushtaq Ahmed Memon, Regional Coordinator for Resource Efficiency and SWITCH-Asia RPAC Project Manager United Nations Environment Programme, Regional Office for Asia and the Pacific. (In-person) International Speaker (TBC Online or Onsite) Korea / Philippines

Time (GMT+7)	Event	Speakers
11.00 – 11.30 hrs. 30 mins	<b>Speaker 4</b> Trends of carbon market in Thailand for Circular Economy	<b>Dr. Pongvipa Lohsomboon</b> (TBC) Chairman of the Circular Economy Subcommittee, Program Management Unit for Competitiveness (PMUC)
11.30 -12.00 hrs. 30 mins	Questions and Answer Sessions	
12.00 – 13.00 hrs. 60 mins	-Lunch-	
13.00 – 13.30 hrs. 30 mins	<b>Speaker 5</b> Thailand's Roadmap on Plastic Waste Management	<b>Dr. Kongsak Dokbua,</b> Plastics Institute of Thailand (PPP Plastic)
13.30 – 14.00 hrs. 30 mins	<b>Speaker 6</b> Urban mining business with recycling	<b>Dr. Somthai Wongcharoen,</b> Founder and President of Wongpanit Group Wongpanit International Co.Ltd., Thailand
14.00 – 14.30 hrs. 30 mins	<b>Speaker 7</b> The Contribution of Private Sector in Community (Success Case for Wangwa and Banchang MSW Management)	Ms. Poranee Kongamornpinyo, Dow Thailand Group
14.30 – 15.00 hrs. 30 mins	Speaker 8 Marine plastic waste management by local community	<b>Dr. Seksan Udomsri,</b> Director of Wongpanit Krabi and CEO of Thai Ocean Plastic Recycling
15.00 – 15.45 hrs. 30 mins	Idea sharing and suggestion. (Participants may share their experiences relative to what they have learned during the workshop.)	Moderator: Mr. Soumya Bhattacharya, Economic Affairs Officer, APCTT Bangladesh Mr. Md. Ali Hossain, Secretary, Ministry of Science and Technology (MoST), Government of Bangladesh (in-person) India Dr. Vipin Chandra Shukla, Adviser, Department of Scientific and Industrial Research (DSIR), Ministry of Science and Technology, Government of India (in-person) The Russian Federation Ms. Ryabukhina Anastasia, Coordinator for interaction with ESCAP, the Russian Federation (in-person) more participants expected to be added.
15.45 – 16.00 hrs.	Short Brief for Tandiao Model	<b>Dr.Rewadee Anuwattana</b> Research Expert, TISTR
16.00 hrs.	Wrap up and conclusion Closing and End of Event	<b>Dr. Pratip Vongbandit,</b> Deputy Governor Research & Development Group for Sustainable Development, TISTR

<u>Program - Day 2 (</u>26 April 2024), Venue: Tandiao Municipal solid waste management demonstration plant, Saraburi

- Site Visit at "Tandiao Model", 9.00 – 11.30 hrs. Municipal solid waste management demonstration plant, Saraburi Province • Introduction of Tandiao Model VDO Presentation • Transfer technology. Semi-automatic waste sorting machine Plastic waste sorting machine **Plastic Flake Production** Refuse Derived Fuel (RDF-5) production. Wastewater treatment technology and biogas production Dr.Rewadee Anuwattana, Research Expert, TISTR Speaker: Mr.Thanit Vairojanawong, Senior Researcher, TISTR Dr.Thitirat Ditkaew, Researcher, TISTR Mr.Songkiat Roddaeng, Researcher, TISTR Mr. Pleuk Vongpanit, Researcher, TISTR 12.00 – 13.00 hrs. Lunch
- 13.30 14.30 hrs. Visit local community product at Hua Plee Market
- 16.00 hrs. Back to BKK Hotel

\*\*\*\*\*\*